Nie len že je táto pizza s čerstvou zeleninou, ale navyše je aj veľmi zdravá. Samozrejme zrovna z toho dôvodu, že obsahuje vysoké množstvo zeleniny. Tá je dobrá v ktoromkoľvek čase počas dňa. Aj preto ak ste už obedovali a dostali ste chuť na pizzu, tak si túto môžete pripraviť aj ako večeru. Zeleninovou pizzou nič nepokazíte. Navyše ak práve držíte diétu tak si môžete pokojne ňou ulahodiť. Poďme sa teda spoločne pozrieť ako si túto diétnu pizzu pripravíte.
Potrebovať budeme jeden balíček lístkového cesta, ktoré bude tvoriť základ pre pizzu. Olivový olej bude jednoznačne potrebné. Veď to poznáte. Na potretie cestíčka. Cesnaku potrebujeme dva alebo dokonca až tri strúčiky. Je na vás čo viac preferujete. Či menej alebo viac. Šesťsto gramov čerstvých paradajok a tiež čerstvú papriku. Potrebovať budeme približne štyri a bolo by vhodné aby boli mäsitejšie. Dobrou voľbou by bola práve zelená paprika. Pripraviť si môžeme aj tymian a určite soľ. Čierne mleté korenie a malú lyžičku cukru. Potrebný je aj syr. Sto gramov syru Niva a rovnako rak tvrdého syru, ktorý budeme strúhať. Šunky asi stopäťdesiat gramov. Je to však na vás koľko si jej dáte. Ďalej jeden žĺtok, dve veľké lyžice strúhanky a napokon celú rascu.
Začneme tým, že cesto rozdelíme na dve polovice. Následne vyvaľkáme cesto ak aby bolo veľkosti formy na pizzu a dbáme na to aby nebolo príliš hrubé. Cesto aj s formou dáme schladiť. Pretlačíme cesnak a potom si umyjeme paradajky a tie pokrájame. Paradajky a cesnak premiešame a pridáme cukor. Premiešame a zmes dáme na plech. Posypme tymianom, soľou, korením a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme tak aby sa časť tekutiny odparila. Následne zmes trošku potlačíme vydličkou a necháme aby sa vychladla.
Očistíme si cibuľu a nakrájame na tenké kolieska. Papriku pokrájame na pásiky. Obe osolíme a necháme ich zmäknúť. Cesto potrieme olejom a posypeme troškou strúhanky. Pridáme paradajkovú zmes, ktorú rozotrieme. Posypeme namrvenou Nivou a šunku pokrájame na kocky. Pridáme kolieska cibule a pásiky papriky. Okraje cesta zahneme a potrieme žĺtkom. Napokon posypeme pizzu rascou a dáme do rúry, kde ju pečieme. Keď už sa bude pizza blížiť ku konečnému dopečenie posypeme ju syrom a necháme dopiecť.
Hotovú pizzu už len nakrájame na trojuholníčky a môžeme podávať. Dobrú chuť.